Nieuws Actueel

Na jaren leegstand wordt pand van Shell Diepemaat showroom voor steigerhoutdesign

Van onze redactie 18 september 2015

Benvanrijn anninaromita

„De volgende plannen liggen al panklaar, maar even bij het begin beginnen”, wil de 54-jarige Haaksbergenaar niet in zeven sloten tegelijk lopen. Er zit weer wat beweging achter het Shell-tankstation aan de Enschedesestraat. De meeste Haaksbergenaren herinneren zich ongetwijfeld nog het Ford garage- en het caravanbedrijf van de familie Diepemaat op deze plek. Jarenlang was ook een vervoersbedrijf onderdeel van de bedrijfsactiviteiten. Van ziekenauto tot lijkwagen en van reguliere taxi- tot invalidenvervoer; alle soorten personenvervoer vond je hier onder één dak.

Wens“Het stond al een tijdje helemaal leeg”, weet Van Rijn, die het eerste gedeelte, direct achter het tankstation, al twee jaar op het oog heeft. „De plannen van een meubel- en houthandel zijn er al twee jaar. En iedere keer als ik langs deze plek reed, dacht ik: daar ga ik zitten. Maar ik realiseerde me tegelijkertijd dat die wens nog wel eens moeilijk in vervulling zou kunnen gaan. Anders zou zo’n mooi pand toch niet zo lang leegstaan?”

UitbreidingVan Rijn trekt een tussendeur van zijn showroom naar een aangrenzende ruimte open en zie: daar staan een glimmende donkerblauwe Ford Mondeo en een caravan. Twee stille getuigen van iets wat hier ooit floreerde. Of ook deze relikwieën ooit moeten wijken voor nieuwe activiteiten zal de tijd leren. Van Rijn denkt van wel. „Deze ruimte biedt uitbreidingsmogelijkheden voor een houthandel in de breedste zin van het woord, voor de particulier en de professional als aannemers en ZZP’ers. Nee, ik ga de meubels in de showroom hier niet zelf maken. Het bestemmingsplan laat geen productieactiviteiten op deze plek toe. En bovendien ben ik geen meubelmaker.”

NavolgingMichel ten Hag van Ten Hag Makelaars en bemiddelaar voor pandeigenaar Diepemaat, hoopt dat het initiatief van Van Rijn navolging krijgt. „Het is een groot pand en een ondernemer kan eventueel een deel huren. Het zou mooi zijn als de komst van deze meubelshowroom meer ondernemers over de streep trekt en dat er weer reuring op deze plek ontstaat. Want het is een mooie locatie, die veel mogelijkheden biedt. Als er één schaap over de dam is, volgen er meestal meer.” Ben van Rijn houdt binnenkort een officiële opening. „Niet alles is al binnen en als ik iets doe, wil ik het graag goed doen.”

Foto: Ben van Rijn (Annina Romita)