Nieuws Actueel

Naambord De Hip moet anders, Plato-bord mag

Het naambord aan de gevel van De Hip moet anders worden opgehangen, en dan nog is niet zeker of het de toets van de welstandscommissie kan doorstaan. Het kleurige naambord is een stuk groter dan binnen de kaders van de reclameregels past, en bovendien zorgen de verroesting en de aflopende ophangconstructie, voor roestsporen langs de monumentale gevel.

Van onze redactie 26 februari 2016

Platen Muziek Platenzaak Thinkstock

>>>Lees ook: Reclame Plato stoort gemeente Deventer

De Hip-eigenaar Fonz Scheepstra zei gisteren tegenover de welstandscommissie het bord recht en los van de gevel te gaan hangen. Als het naambord daardoor over de raambogen komt te hangen, bestaat de kans dat de welstandscommissie het huidige bord alsnog afkeurt, en dat er een kleiner exemplaar voor in de plaats moet komen.

TekeningenOmdat gisteren geschikt beeldmateriaal en exacte afmetingen ontbraken - van zowel gevel als bord, vroeg de commissie om 'gedetailleerde tekeningen' van de situatie. Ook wil de commissie weten of anders ophangen betekent dat er extra gaten in de gevel moeten worden geboord.

Het bord van Plato, dat aan één zijkant van de toog is bevestigd, mag wel blijven hangen. Wel gaat Plato kijken of een simpele aanpassing ervoor kan zorgen dat het volledig recht komt te hangen.

Foto: Thinkstock