Nieuws Actueel

Nagelbijten voor 10.000 managers en administratieve krachten

Rik Nizet 5 oktober 2015

Nagelbijten kantoor 335

Delta Air Lines gaat snijden in de managers- en ondersteunende functies bij de luchtvaartmaatschappij. De Amerikanen plannen een reorganisatie waarbij een nog niet gespecificeerd aantal banen zal worden geschrapt. Met de ingreep wil de samenwerkingspartner van Air France-KLM kosten minderen en productiviteit verhogen.

Bij Delta werken nu ongeveer 10.000 managers en administratieve krachten. Delta wil onder meer het aantal medewerkers op de afdelingen personeelszaken en communicatie terugbrengen. Een deel van de ontslagen valt op het hoofdkantoor in Atlanta, heeft een woordvoerster laten weten.

WinstgevendDelta is nog altijd een sterk winstgevend bedrijf. Maar de omzet is dit jaar wel afgenomen. Daarom zoekt de onderneming naar eigen zeggen naar manieren om de productiviteit te verbeteren.

Stewardessen en piloten aangenomenKomende maanden zullen banen worden geschrapt, maar er zullen ook nieuwe stewardessen, piloten en andere krachten worden aangenomen. Delta kondigde vorige maand ook nog een forse loonsverhoging aan voor een groot deel van het personeel. Die gaan er wat betreft salaris met ingang van december 14,5 procent op vooruit. Wel worden de winstuitkeringen aan de medewerkers wat teruggebracht.

Delta is niet de enige luchtvaartmaatschappij waar gesneden wordt in het kantoorpersoneel. Eerder deze week werd bekend dat de Nederlandse KLM denkt af te kunnen van een kwart van zijn managers en ondersteunende functies. Dat stond in een adviesaanvraag die was ingediend bij de ondernemingsraad. Het betrof een uitwerking van een eerder aangekondigde afslankoperatie.