Nieuws Actueel

Nationale tweelingtest in nieuw jasje gegoten

Van onze redactie 7 maart 2015

Image 4795919

Terwijl de ene zus net zwanger was, had de andere, die nog niet op de hoogte was van het blijde nieuws, last van ochtendmisselijkheid. "Annie vroeg me op den duur: 'Grietje, stomme vraag, maar ben jij misschien zwanger?' Hoezo, vroeg ik. 'Nou', zegt ze, 'ik kots me elke morgen overhoop'. En ik had zelf nergens geen last van!"

Bizarre voorbeelden De 2 goedlachse deelneemsters aan De nationale tweelingtest, een oud KRO-format dat door SBS 6 nieuw leven wordt ingeblazen, hebben nog een bizar voorbeeld van hoe sterk ze elkaar fysiek aanvoelen. Toen Annie werd geopereerd aan haar neus, kreeg Grietje spontaan een bloedneus. "En ik heb nóóit een bloedneus", zegt Grietje.

Presentator Kees Tol ziet zichzelf als een nuchtere Volendammer, die weinig op heeft met onverklaarbare zaken als de mysterieuze ochtendmisselijkheid van Annie en de bloedneus van Grietje. Maar tijdens de opnames van het zesdelige programma kon hij er niet omheen: sommige tweelingen kunnen elkaar écht aanvoelen. "Wij hebben meerdere malen tegen elkaar gezegd: dit bestáát gewoon niet."

Tol en Van der Meij In De nationale tweelingtest strijden 200 eeneiige tweelingen onder begeleiding van Tol en zijn collega Kim-Lian van der Meij om de titel 'ultieme tweeling van Nederland'. De broers en zussen – van jong tot oud – moeten allerlei opdrachten en een reeks fysieke en psychische testjes doen, waaruit blijkt hoe zeer ze hetzelfde zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken hoe ze reageren op spanning tijdens een parachutesprong of een achtbaanritje. En of ze hetzelfde dansen en hetzelfde ruiken. De meest identieke tweeling wint.