Nieuws Actueel

Nederland - Argentinië : Op de valreep naar halve finale

Rik Nizet 8 juli 2014

Zeker 300 Oranjesupporters hebben er op de valreep een paar duizend euro voor over om de halve finale van het WK in Brazilië tussen Nederland en Argentinië te kunnen bijwonen. Zij boekten een reis bij touroperators die na de overwinning zaterdagavond van Oranje op Costa Rica snel capaciteit hebben ingehuurd op vliegtuigen die dinsdagochtend vanaf Schiphol naar São Paulo vertrekken.

De cijfers: Nederland - ArgentiniëSpecial WK 2014WK 2014 Uitslagen en speelschemaVan Gaal: Trots op dit trucjeDay after: Uitslapen na halve finale? No way!Een woordvoerder van Sunweb, reispartner van de KNVB, zegt tevreden te zijn over de verkoop tot nu toe. ,,Van de 280 beschikbare plaatsen zijn nu nog 40 over'', aldus de woordvoerder. De reisorganisatie heeft bij KLM een extra vliegtuig ingehuurd.

Groter vliegtuigKLM zet daarnaast een groter vliegtuig in voor de reguliere vlucht naar São Paulo van dinsdag. De 107 extra zitplaatsen worden door reisorganisatie Corendon gehuurd. "Daarvan zijn nog 35 plaatsen vrij'', laat Corendon-directeur Atilay Uslu begin van maandagmiddag weten.

Tevreden is Uslu nog niet. Hij heeft de prijzen laten zakken om alle stoelen bezet te krijgen. Heen- en terugreis, inclusief twee hotelovernachtingen, kosten bij Corendon nu ongeveer 2000 euro. Zondag was dat rond de 3000 euro. Toch zijn de prijzen volgens Uslu niet zozeer het probleem, als wel dat mensen hun geld sparen in de hoop straks naar de finale te kunnen, mocht Nederland erin slagen Argentinië te verslaan.

FinaleAls dat lukt, heeft Corendon nog een vliegtuig beschikbaar om naar Rio de Janeiro te vliegen, waar zondag de finale wordt gespeeld. "Sunweb heeft minimaal drie toestellen klaarstaan voor de finale'', aldus de woordvoerder. De reisorganisatie verwacht dat ongeveer 1500 mensen zullen meevliegen naar Rio.