Nieuws Actueel

Nederland en Filipijnsen werken samen tegen sekstoerisme

Van onze redactie 26 maart 2015

Image 4825477

Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft er een overeenkomst over getekend met de collega's in de Filipijnen, zo heeft het donderdag laten weten.

Herman Bolhaar, voorzitter van het College van procureurs-generaal, bracht vorig jaar al een bezoek aan de Filipijnen. ,,De Filipijnen zijn een belangrijk land als het gaat om de aanpak van mensenhandel en sekstoerisme, en in Nederland wonen potentiële daders. Beide landen hebben er veel belang bij om dit soort ernstige criminaliteit te voorkomen en te bestrijden. Uitwisseling van informatie is daarom heel belangrijk en ik ben blij dat met deze overeenkomst de lijnen zijn verkort'', aldus Bolhaar.

Arrestatie De intensievere samenwerking leidde een paar weken geleden al tot de aanhouding van een Australiër in de Filipijnen, die zeker 8 minderjarige meisjes zou hebben misbruikt. Ook Warner ten Kate, landelijke officier van justitie mensenhandel, zegt dat de actieve samenwerking tussen beide landen zijn vruchten afwerpt.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie geeft juist donderdag op Schiphol het startsein voor een nieuwe campagne tegen kindersekstoerisme, samen met de Koninklijke Marechaussee (KMar).