Nieuws Actueel

Nederland investeert in Belgisch tankstation

Bram de Vrind 18 maart 2014

De Nederlandse gemeente Goirle gaat investeren in een Belgisch tankstation. Lokale pomphouders vinden dat absurd. "Ik betaal straks via belastinggeld mee aan een uitvoegstrook naar de concurrent, terwijl ik sowieso al de pineut ben", zucht Margot Janssen in De Telegraaf.

Er wordt steeds minder getanktTanken toch weer goedkoper

Goirle gaat net als de Vlaamse buurgemeente Ravels een bedrag van 4000 euro investeren in een 'tankuitvoegstrook' bij een tankstation vlak over de grens in Poppel.

Er ontstaan onveilige situaties doordat de Nederlanders massaal over de grens gaan tanken, omdat ze daar veel goedkoper uit zijn dat in Nederland.

Daardoor onstaan er tankfiles, die inmiddels tot gevaarlijke verkeerssituaties hebben geleid. Zo botste onlangs een Belgische chauffeur op het voormalige douanekantoor nadat hij had moeten uitwijken voor een Nederlandse wagen.Maar pomphoudster Margot Janssen vindt dat de Belgen de volledige kosten moeten betalen. "Zij spinnen er garen bij, terwijl de omzet van onze grenspomphouders is gekelderd. In mijn geval van 390.000 verkochte liters vorig jaar in februari naar 189.000 liters dit jaar", zegt ze tegen De Telegraaf.De gemeente Goirle is zelf ook niet blij: "Maar er ontstaan gevaarlijke verkeerssituaties, ook op het Nederlandse deel van die tachtigkilometerweg. En daar zijn wij als gemeente verantwoordelijk voor."