Nieuws Actueel

Nederland is in trek

Lotte Grimberg 2 oktober 2014

Dit jaar komen er naar verwachting ruim 13,8 miljoen buitenlandse bezoekers naar Nederland voor een zakelijk of toeristisch verblijf, een groei van zo'n 8 procent vergeleken met vorig jaar. Daarmee stevent het inkomend toerisme opnieuw af op een recordjaar, meldt NBTC Holland Marketing donderdag.

PopulairDe groei is sterker dan verwacht. Aan het begin van het jaar ging NBTC nog uit van een minieme plus van 2 procent voor dit jaar. "Nederland is populair bij buitenlandse toeristen. In de eerste helft van dit jaar groeide het aantal buitenlandse bezoekers al fors, met 11 procent tot 6,6 miljoen'', aldus het toeristenbureau.

GroeiNederland krijgt vooral veel meer bezoekers uit Europa, goed voor ongeveer 80 procent van het totale internationale bezoek. "De economieën in Europa herstellen iets sneller dan verwacht en dat draagt bij aan de groei van bezoekers'', stellen de onderzoekers.

De meeste vakantiegangers en zakenreizigers komen dit jaar naar verwachting uit Duitsland (3,85 miljoen), gevolgd door België (1,83 miljoen) en Groot-Brittannië (1,82 miljoen).

SituatieHet aantal bezoekers uit Rusland daalt volgens NBTC met zo'n 7 procent, veroorzaakt door de politieke en economische situatie in het land. De groei uit Azië zet "onverminderd'' door en het aantal bezoekers uit de Verenigde Staten groeit dit jaar met circa 4 procent.