Nieuws Actueel

Nederland kiest uitdaging boven geld

Lotte Grimberg 3 juni 2015

Werken

Nederlands talent wil liever een baan met inhoud dan een betere functietitel. Zo geeft 45% van werkend Nederland aan op zoek te zijn naar uitdagend werk, 39% wil meer professionele ontwikkeling en 28% verwacht toekomstperspectief en doorgroeimogelijkheden.

Slechts 5% geeft aan warm te lopen voor een baan met betere functietitel. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van LinkedIn naar de houding van fulltime werknemers ten opzichte van de banenmarkt.

Wereldwijde trend“Talent is zich er steeds meer bewust van dat hun professionele profilering en continue ontwikkeling bijdraagt aan toekomstige carrièremogelijkheden. En niet alleen in Nederland, dat is een wereldwijde trend,” geeft Zeno Panhuyzen, LinkedIn Talent Solutions aan.

Gierige karakterOpvallende uitkomst van het onderzoek is dat Nederlanders weinig waarde hechten aan een betere beloning. Dit ondanks het gierige karakter van werkend Nederland.

Ontwikkelingsmogelijkheden"Recruiters moeten weten wat talent belangrijk vindt in een baan. En dat hoeft echt niet altijd meer salaris te zijn, zolang het maar een stap betekent. Dat kan ook zitten in ontwikkelingsmogelijkheden, een opleiding of een kortere woon-werk afstand,” geeft Floor Nobels, online recruiter Work-Life recruitment aan.