Nieuws Actueel

Nederland leeft mee met verdriet om Oldenzaalse goudvis

Van onze redactie 30 oktober 2014

De leerkacht (groep 7) van basisschool De Bongerd in Oldenzaal krijgt wel vaker briefjes toegespeeld door zijn leerlingen. Het briefje dat hij woensdag aantrof op zijn bureau raakte hem echter zeer. 'Beste meester Peter, ik schrijf het op eenbriefje want als ik het vertel, moet ik huilen. De goudvis is dood en ik ben heel verdrietig.' Rietman had snel in de gaten hoezeer dat verlies zijn leerlinge aangreep.

Facebook Omdat de collega's in de koffiekamer positief reageerden op het briefje, besloot Rietman een foto van het briefje op Facebook te zetten. Hij plaatste daarbij de veelzeggende boodschap 'I love my job!' Een oud-collega van Rietman zag dat en zette op zijn beurt de foto op Twitter. Alles onder het motto: dat maakt het onderwijsvak zo leuk. Daarna werd het verdriet om de overleden goudvis een hit op internet. Op Facebook werd het donderdag al duizenden keren geliked.

Verbaasd Een dag later is Rietman ook verbaasd over de massale belangstelling voor zijn actie. Het gros van de reacties is positief. Een enkeling vraagt zich af of de privacy van het meisje niet wordt geschonden. De leerkracht benadrukt dat dat nooit zijn intentie is geweest: "Je verwacht niet dat dit gebeurt. Ik heb het de ouders verteld en die hadden er ook geen probleem mee. Of ik zoiets weer zou doen. Denk het niet. Op internet en door de social media krijgt dit toch een heel andere lading."