Nieuws Actueel

Nederland vraagt Google om hulp bij PayPal

Van onze redactie 16 december 2014

De populaire dating-app Tinder staat op de tweede plek, gevolgd door Microsofts videodienst Skype. Ook bij Twitter, Netflix, Spotify, Dropbox, Facebook, Instagram en iCloud konden de Nederlandse Google-gebruikers wel wat hulp gebruiken. Tinder is wederom de snelst stijgende zoekterm in combinatie met 'Hoe werkt?', net voor het woord wifi.

PayPal, Instagram en Netflix hebben verder een plaatsje bemachtigd in de top tien met meest gezochte zoektermen in combinatie met 'Wat is?'. Dit duidt erop dat veel mensen niet zo goed weten wat je met deze diensten kunt doen. Ook het woord roaming staat in deze lijst.

iPhone 6 De meest gezochte zoekterm in 2014 was Facebook, net als vorig jaar. Ook YouTube (tweede), Google (derde), Hotmail (vijfde) en Gmail (negende) zitten bij de eerste tien. De dit jaar uitgekomen iPhone 6 staat derde in de lijst met snelst stijgende zoektermen. Netflix bezet de vijfde plaats, de mobiele game Flappy Bird staat op plek negen.

Google stelt het Year In Search-rapport samen op basis van de analyse van miljoenen zoekopdrachten die het dagelijks verwerkt. In de voorgaande jaren werd het rapport Zeitgeist genoemd, omdat het de tijdsgeest weerspiegelt.