Nieuws Actueel

Nederlander onder doden SXSW

Jeroen Jansen 13 maart 2014

Een Nederlandse man van 35 zou één van de doden zijn die vanochtend (Nederlandse tijd) viel bij een ongeluk in het Amerikaanse Austin. Daar reed een man in op publiek bij het festival South By SouthWest (SXSW).

"It is with great sadness that we announce the sudden passing of our close friend and colleague Steven at SXSW'', twitterde het bedrijf Massive Music, waar hij voor werkte.

Dj Roosmarijn Reijmer van 3FM liet via Twitter weten dat iedereen van 3FM en van VPRO's 3voor12 op het festival ongedeerd is. "Niemand was erbij toen het ongeluk gebeurde.'' Eindredacteur van 3voor12 Willem van Zeeland meldde dat hij in een club om de hoek was, maar op dat moment niets merkte.

Kritieke toestandVolgens de politie reed de auto door een barricade in de Texaanse stad. De wagen reed in op een menigte die zich had verzameld bij concertzaal The Mohawk, waar optredens zouden plaatsvinden. Vijf mensen raakten zwaargewond en zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal optredens werd geannuleerd. De bestuurder bleek op de vlucht voor de politie. Hij is opgepakt.

DelegatieVanuit Nederland is een forse delegatie aanwezig op het festival in Austin. Op muzikaal gebied geven onder meer Mozes and The First Born, Mister and Mississippi, traumahelikopter en Kraak & Smaak optredens. Daarnaast zijn diverse Nederlandse filmmakers, creatieve ondernemers en organisaties als het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op SXSW.