Nieuws Actueel

'Nederlander opgepakt voor zuuraanval België'

Van onze redactie 6 maart 2015

Image 4796953

Volgens persbureau Belga zat de verdachte in een auto met Nederlands kenteken, die bij Parijs werd gecontroleerd. Justitie in België heeft onderzoekers naar Frankrijk gestuurd om de man te verhoren. Over de identiteit van de man en een mogelijk motief is nog niets bekend.

Levensgevaar Het slachtoffer van de zuuraanval is een 52-jarige schoonmaakster bij een Antwerpse vestiging van de Belgische supermarktketen Delhaize. Zij werd op vrijdag 20 februari aangevallen en overgoten met zuur. Ze werd vervolgens in levensgevaar naar een ziekenhuis gebracht en lag een tijdje in coma.

Delhaize en persbureau Belga hadden in december al 2 dreigende Engelstalige e-mails ontvangen, waarin werd gedreigd met zuuraanvallen tegen klanten van de supermarktketen. De afzender eiste geld.

Kosten In de 1e brief vroeg de schrijver zich af wat de sociale en financiële kosten zouden zijn als 5 klanten zwavelzuur in het gezicht gespoten kregen. In de 2e brief, 10 dagen later, werd gedreigd met een aanval op een vrouw en 2 kinderen in Charleroi. Na de aanval in Antwerpen eiste hij de verantwoordelijkheid op.