Nieuws Actueel

Nederlanders werken vaker door tijdens vakantie

Lotte Grimberg 12 augustus 2014

Nederlanders werken steeds vaker tijdens hun welverdiende vakanties. Ruim acht van de tien vakantiegangers maken dankbaar gebruik van de internetmogelijkheden op bijvoorbeeld de camping. Dit blijkt uit onderzoek onder 1.011 Nederlandse consumenten door onderzoeksbureau Multiscope.

VakantiebestemmingIn 2011 was 64% van de Nederlanders online te vinden tijdens hun vakantie. Tegenwoordig gebruikt ruim 80% internet op de smartphone of op de tablet. Beschikbaarheid van WIFI op de vakantiebestemming is voor vele Nederlanders (60%) dan ook een eis geworden voor het verblijf.

WeersverwachtingenVakantiegangers begaven zich in 2011 met name online om privémail te checken (63%). Dit doet men nog steeds massaal. Zo'n 85% van de Nederlandse vakantiegangers geeft aan de mail een paar keer per vakantie te controleren. Een duidelijke stijging is waar te nemen in het gebruik van social media. Slechts een kwart deed dit in 2011, nu kijkt 66% weleens op Facebook, Twitter en andere sociale netwerken. Ook worden weersverwachtingen, nieuwsberichten en navigatie steeds vaker gebruikt.

VakantiepretDrie op de tien onderbreken af en toe de vakantiepret om te werken. Dagelijks wordt er door 9% van de internetgebruikers de mail gecontroleerd en beantwoord. Nog eens 21% doet dit een paar keer per vakantie. Een derde van alle internetgebruikers met een baan geeft toe tegenwoordig meer te werken op vakantie dan voorheen.

Dat de mogelijkheid tot online werken steeds gemakkelijker is geworden, is niet voor iedereen een zegen. Vier van de tien werkenden vinden het lastig om zich af te sluiten van het werk, doordat ze online zijn op vakantie. Zes van de tien willen het liefst niet werken tijdens de vakantie, maar door de mogelijkheid tot online werken is dit niet altijd mogelijk. Slechts 14% vindt de mogelijkheid van werken tijdens de vakantie prettig.