Nieuws Actueel

Nederlands feestje tijdens Europese Venture Competition

Caroline Spilt 30 oktober 2015

Nerdalize climate kic venture competition groot

Climate-KIC heeft donderdagavond 29 oktober de Nederlandse cleantech start-up Nerdalize uitgeroepen tot de winnaar van de Europese finale van de Venture Competition 2015.

Lees ook:

e-Radiator: je huis verwarmen met medische informatie

En het werd bijna een geheel Nederlands feestje: ook de Nederlandse start-up Fleetcleaner viel in de prijzen. Zij won de publieksprijs. Nerdalize heeft een baanbrekende technologie ontwikkeld die ICT/Telecom en de energiesector aan elkaar verbindt. Als winnaar van deze finale ontvangen zij Euro 40.000,- om hun start-up een grote stap verder te brengen.

De Venture Competition wordt elk jaar georganiseerd door Climate-KIC: Het belangrijkste klimaatinnovatie initiatief van de EU. De deelnemend start-ups zijn geselecteerd uit de Climate-KIC Accelerator. Climate-KIC heeft deze succesvolle accelerator ontwikkeld om een Europese impuls te geven aan veelbelovende start-ups op het gebied van klimaatinnovatie. Uit de Accelerator zijn 23 start-ups geselecteerd vanuit heel Europa. De beste acht streden in de finale om de eerste, tweede en derde plaats: nr. 1- Euro 40.000 , nr. 2 - Euro 20. 000 en nr. 3 - Euro 5.000 (publieksprijs).

De winnaarsDe winnaars van de finale van de Climate-KIC Venture Competition 2015 zijn:-Eerste prijs: Nerdalize-Tweede prijs: Mobile Solarkraftwerke Afrika-Derde prijs: Fleet Cleaner

Duw in de rugBoaz Leupe en Florian Schneider, co-founders van Nerdalize: "We waren absoluut helemaal in de wolken met het winnen van deze competitie. We willen onze coaches van Climate-KIC ontzettend bedanken. Zij hebben ons een duw in de rug gegeven, uitgedaagd en nog belangrijker; ons altijd gesteund. Door het winnen van deze prijs kunnen wij verder groeien met ons team en onze business opschalen."

BaanbrekendEen deskundige jury beoordeelde de acht finalisten op klimaatimpact, het creëren van banen en de mogelijkheid om de start-up op Europese schaal uit te rollen.

Marga Hoek, CEO of De Groene Zaak (NL) en voorzitter van de jury over Nerdalize: "Cleantech start-up Nerdalize heeft een baanbrekende technologie ontwikkeld waarbij ICT/Telecom en de energiesector bij elkaar worden gebracht. Zij bieden elk telecombedrijf de gelegenheid om de energiemarkt te betreden. Hun oplossing gaat over de verschillende business sectoren heen en heeft hiermee de potentie voor een enorme impact. Als jury hebben wij er de volste vertrouwen in dat ze succesvol zullen zijn."