Nieuws Actueel

Nederlands slachtoffer ontvoering Melbourne in zwart gat

Van onze redactie 21 januari 2015

De inmiddels 23-jarige vrouw getuigde woensdag tegen haar folteraars, de 48-jarige Alfio Anthony Granata en de 34-jarige Jennifer Peaston, in een rechtszitting over het bepalen van de strafmaat voor de 2. De zitting gaat donderdag verder.

Hell hotel Zij hebben maandag een aantal van de meer dan 100 aanklachten bekend in de zaak die lokale media ook het Hell Hotel noemden. Granata bekende verkrachtingen, mishandelingen, bedreiging met de dood, drugsbezit en diefstal. Peaston heeft zich schuldig verklaard aan mishandeling.

Het slachtoffer zei er nooit meer overheen te komen en in een donkere schaduw te leven. Ze getuigde niet in de rechtszaal, maar vanuit een ruimte elders, aldus de krant The Age. Ze zei dat ze het dorp in Nederland waar ze met haar ouders woonde, heeft moeten verlaten omdat iedereen er wist wat haar was overkomen. Ze gaat niet meer uit en ze kan er niet meer tegen te worden aangeraakt. Ook zei ze dat ze bang voor mensen is. Toen ze hoorde dat ze terug moest naar Australië om te getuigen viel ze meerdere malen per dag flauw.

Drugs Het slachtoffer ontmoette als backpacker in Australië half november 2012 Granata en Peaston op een feest in Saint Kilda, een wijk aan de kust ten zuidoosten van het centrum van Melbourne. De relatie begon volgens de aanklager met de afspraak gedrieën seks te hebben in de hotelkamer van Granata en Peaston. Er werden drugs gebruikt en er ontstond een vriendschappelijke relatie die echter door toedoen van Granata snel gewelddadig en erg wreed werd. Hij was dat ook tegen Peaston die echter als medeplichtige wordt gezien.

Zelfmoordpoging Granata zei door de duivel bezeten te zijn en bewerkte de Nederlandse op gruwelijke wijze, onder meer met een vleeshamer en een mes. Ook werden nagels uitgetrokken. Op 1e kerstdag 2012 deed het slachtoffer een zelfmoordpoging om niet meer te lijden. Granata en Peaston raakten in paniek en belden een alarmnummer waarmee de gruwelen van Hell Hotel aan het licht kwamen.