Nieuws Actueel

Nederlandse Action breidt uit naar Oostenrijk

ANP 26 november 2015

Action winkelmandje

Budgetketen Action heeft donderdag zijn eerste winkel geopend in Oostenrijk. Het filiaal bevindt zich in Kittsee, 100 kilometer ten oosten van Wenen. De Nederlandse discounter maakte verder bekend dat in Frankrijk een principe-akkoord is gesloten met modeverkoper La Halle voor de overname van 'tussen de tien en vijftien' winkellocaties.

Action richt zich de laatste tijd sterk op Europese expansie. Eerder deze maand opende in Ivry-sur-Seine de honderdste Franse winkel zijn deuren. Tot nu toe zijn er dit jaar al 113 filialen bijgekomen.

Het winkelbedrijf telt nu 624 zaken, waarvan 338 in Nederland, 114 in België, 103 in Frankrijk, 67 in Duitsland, één in Luxemburg en één in Oostenrijk. De retailer verwacht voor het einde van het jaar nog een aantal nieuwe winkels te openen.

In het eerste kwartaal volgend jaar neemt Action in Moissy Cramayel nabij Parijs tevens zijn eerste Franse distributiecentrum in gebruik. Daarmee wil de onderneming de groei in Frankrijk ondersteunen.

Action bestaat sinds 1993. De eerste zaak werd geopend in Enkhuizen. Het bedrijf is sinds september 2011 in handen van de Britse investeerder 3i. Bij Action werken ruim 28.000 mensen. De jaaromzet bedroeg vorig jaar ongeveer 1,5 miljard euro.