Nieuws Actueel

Nederlandse drone vangt stropers

Rik Nizet 21 januari 2015

In het Krugerpark in Zuid-Afrika wordt sinds kort gewerkt met een drone om neushoornstroperij tegen te gaan. Jagers kunnen daardoor sneller worden opgespoord en aangehouden als ze illegaal jagen op dieren in het beroemde wildpark.Lees ook:

Laurens de Groot: van redder naar succesondernemer

Het initiatief komt van vier studenten van de TU Delft. Zij hebben rangers geholpen om met het speciale onbemande vliegtuigje om te gaan, meldt De Telegraaf.

NachtpatrouillesDe studenten hebben in Afrika zelf het speciale prototype ontwikkeld dat het werk voor de rangers tijdens hun nachtpatrouilles makkelijker moet maken. Deze drone heeft een infraroodcamera die ook in het pikdonker vanuit de lucht en over verre afstand makkelijk dieren en mensen kan traceren.Nederlandse initiatievenHet Nederlandse bedrijf Skycap levert al langer drones aan wildparken in Zuid-Afrika. "Wij waren de eerste partij die met een drone stropers vond in Afrika", vertelde oprichter Laurens de Groot eerder tegen DeOndernemer.nl. Hij werd vorig jaar uitgeroepen tot The Next Entrepreneur 2014.