Nieuws Actueel

Nederlandse start-up voorziet Syrische vluchtelingen van zonne-energie

Rik Nizet 11 maart 2014

De Nederlandse start-up WakaWaka voorziet Syrische vluchtelingen van lampen en opladers op zonne-energie. WakWaka is eind vorig gestart met de campagne Solar For Syria (www.solarforsyria.org). Inmiddels heeft de onderneming bijna 30.000 lampen en opladers geleverd.

Met de laatste vracht, zo'n 3500 lampen en opladers op zonne-energie, worden naar schatting nog eens 15.000 Syrische vluchtelingen voorzien van licht en stroom. Door het licht voelen zij zich veiliger en zijn ze in staat te koken en rond te bewegen in het donker. Kinderen kunnen ‘s avonds lezen en tekenen en het voorkomt het gebruik van giftige kerosinelampen. KampenDe oplader wordt vooral gebruikt om hun telefoon op te laden. Hierdoor kan men in contact blijven met familie en vrienden. Het spaart hen tevens veel geld uit, want elektriciteit in kampen (als deze al beschikbaar is) is erg duur. Hierdoor blijft er meer geld over om aan eten en andere levensbehoeften te besteden.

SyriëHet conflict in Syrië duurt inmiddels drie jaar. Het is een complexe crisis waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Solar For Syria biedt individuen en organisaties de mogelijkheid om op een transparante manier een positieve impact te hebben op het leven van een vluchteling. De boodschap is simpel: Mensen kunnen een donatie doen, maar ook gebruik maken van het Buy One, Give One aanbod. Hierbij geldt dat voor elke WakaWaka die verkocht wordt er één wordt verstrekt aan een Syrisch vluchtelingengezin.

Op www.solarforsyria.org zijn verslagen, foto’s en video’s over de positieve effecten van de WakaWaka in Syrië beschikbaar en kan men bijdragen aan de campagne middels een donatie of aankoop.