Nieuws Actueel

Nederlandse technici gewild

Rik Nizet 9 februari 2015

Hoogopgeleide Nederlandse technici zijn in trek bij grote Amerikaanse bedrijven. Terwijl in ons land een schreeuwend tekort is aan allerhande techniekprofessionals, kiezen steeds meer afgestudeerden en promovendi van de technische universiteiten in Twente, Delft en Eindhoven voor een baan in de Verenigde Staten. Dat schrijft De Telegraaf.

"Onze oud-studenten zijn zo gewild omdat wij doeners en avonturiers opleiden", stelt Maurice Essers, hoofd alumni en development office van de Universiteit Twente. "Nederlanders zijn ondernemers en wij zijn, net als Delft en Eindhoven, een ondernemende universiteit. Die attitude kom je niet overal tegen en spreekt juist Amerikanen zeer aan."

De drie universiteiten zijn gestart met het oprichten van gezamenlijke lokale alumnikringen in Boston, New York, Seattle, San Francisco en Houston. ,,Het netwerk van onze afgestudeerden die nu werkzaam zijn in de VS is met een omvang van meer dan 3000 indrukwekkend te noemen. Bedrijven zoals Google en Microsoft zijn er eveneens bij aangesloten", zegt Essers.