Nieuws Actueel

Neelie Kroes spreekt tijdens Innovatielezing UT over startup-ontwikkelingen in Twente

Van onze redactie 24 februari 2015

Met 800 succesvolle spin-off bedrijven is de Universiteit Twente koploper in Europa op het gebied van startups. Er is volgens de UT geen regio in Europa waar meer startups worden opgezet dan in Twente. Kroes is onlangs benoemd door het kabinet tot ambassadeur voor startups in Nederland. Ze wil Nederland op de kaart zetten als StartupDelta en het is haar ambitie om met Nederland te groeien naar de top 3 van Europese startup hubs. De UT deelt deze ambitie.

De Innovatielezing van de Universiteit Twente is een jaarlijks evenement waar een prominente persoonlijkheid spreekt over innovatieve technologische ontwikkelingen en de invloed van deze ontwikkelingen op de maatschappij. Ook ondernemer en UT- alumnus Yori Kamphuis van Coblue Cybersecurity en Ray Quintana van het prestigieuze Cottonwood Technology Fund zullen spreken op 2 juni.

De inschrijving voor de lezing is nog niet geopend. De opening wordt aangekondigd via de social media kanalen van de UT. Studenten, medewerkers, overheid en bedrijven zijn welkom op 2 juni.