Nieuws Actueel

Neem geen arbeidsongeschiktheidsverzekering!

Rik Nizet 16 mei 2014

Wie heeft hem wel en wie heeft hem niet. Jan de Roos had 'm. Inmiddels weet de eigenaar van een outdoorsportbureau wel beter en adviseert hij in zijn meest recente blog om geen arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. In zijn ogen bestaat er geen grotere oplichterij. Jans blog sloeg aan bij de lezers; het is de meest gelezen blog van de voorbije week en daarmee goed voor goud.

1. Jan de Roos - Verzekeringspolis is oplichterij

Ik heb een flinke klapper gemaakt, mijn voorwiel helemaal krom, zere knie van de boomstronk en zere buik van het stuur. Pas op de weg terug kom ik erachter dat mijn rechter hand wel erg zeer doet. Tijdens de terugweg krijgen we het over de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wie heeft hem wel en wie heeft hem niet. Ik heb hem als beginnend ondernemer op advies van verschillende mensen destijds afgesloten want stel dat... Inmiddels heb ik geen arbeidsongeschiktheidsverzekering meer. In mijn optiek is er geen grotere oplichterij.

2. Wim Drost - Big Data is een hype

Als je marketeers moet geloven is/wordt Big Data het middel om geld mee te verdienen. Door enorm veel gegevens van klanten vast te leggen en die slim te analyseren kan je beter inspelen op de klantbehoefte en kan je op maat je producten leveren. Ook de lancering van nieuwe producten zou beter gaan door gebruik te maken van de uitkomsten van analyses van big data. En ... IT-bedrijven vinden het natuurlijk prachtig. Maar niet alleen zij; ook wiskundigen kunnen zich in de spotlights plaats met hun analysemethoden.

3. Henk Kwakkel - Gemeente omarm het spoorDe ervaringen, resultaten en lessen uit 5 voorbeeldprojecten van het programma Spoorzoneontwikkeling hebben in 2010 geleid tot het rapport Stedelijke ontwikkeling en mobiliteit. Goed om daar nog eens aandacht aan te schenken nu spoorzones 'branding' zijn.4. Arjaen Smits - Betalen in natura

Geld geld geld... we proberen er allemaal maar veel van binnen te halen. Dit is niet nieuw natuurlijk maar tegelijk is er een stevige tendens naar een maatschappij waarin weer veel meer gehandeld wordt zónder geld. Doordat geld voor de meesten van ons de afgelopen jaren wat schaarser is geworden beginnen we te kijken wat we allemaal nog meer te bieden hebben.

5. René Boender - War for talent

De ‘War for Talent’ is op zijn hoogtepunt in 2020. Ben jij er klaar voor? In het volgende decennium bereikt de vergrijzing haar hoogtepunt. Tijdens dat decennium zullen de laatste babyboomers en de eerste leden van Generatie X (geboren tussen 1961 en 1981) met pensioen gaan. Rond 2014 zal 20 procent van de Nederlanders de arbeidsmarkt verlaten. De werkloosheid van nu is dan ook tijdelijk. De werkende bevolking zal dalen van 7,75 miljoen naar 6,9 miljoen. Door toenemende flexibilisering kan het aantal werknemers dat beschikbaar is voor een vast dienstverband zakken naar 5,5 miljoen. Naar verwachting zal dit leiden tot allerlei opvolgingsproblemen.