Nieuws Actueel

'Negatief begin voor AEX’

Van onze redactie 20 mei 2015

Image 4935162

,,De beurzen lijken wat lager te beginnen. De Europese markten zijn dinsdag ook wel erg hard omhoog geschoten, terwijl Wall Street overwegend weer wat terugviel. Ook in Azië noteren de beurzen verdeeld. Beleggers zijn vooral benieuwd of er in de Fed-notulen iets staat over een eventuele toekomstige renteverhoging in de VS", aldus marktanalist Martijn Weller van IG Nederland.

Op Beursplein 5 staat Altice in de schijnwerpers. Het in Amsterdam genoteerde Franse telecomconcern voert volgens mediaberichten vergevorderde gesprekken over een overname van de Amerikaanse kabelmaatschappij Suddenlink. Ook zou Altice het Amerikaanse Time Warner Cable hebben benaderd voor een overname.

Verre Oosten

Bever Holding bracht dinsdag na de slotbel de resultaten naar buiten. Het vastgoedbedrijf leed in het eerste kwartaal opnieuw verlies. Bever maakte eerder deze maand bekend dat het door enkele gerenommeerde partijen benaderd is voor samenwerking.

In het Verre Oosten lieten de belangrijkste beursgraadmeters woensdag een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio stond vlak voor het luiden van de slotbel 1 procent hoger. Een sterker dan verwachte groei van de Japanse economie in het eerste kwartaal zorgde voor optimisme onder beleggers.

Euro

De Amerikaanse aandelenmarkten sloten dinsdag verdeeld, nadat een dag eerder nieuwe recordstanden waren bereikt. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 18.312,39 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,1 procent tot 2127,82 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent tot 5070,04 punten.

De Europese beurzen gingen eerder op de dag met fikse winsten de handel uit. In Amsterdam naderde de AEX-index weer de grens van 500 punten. De leidende graadmeter steeg 1,8 procent tot 499,18 punten. De MidKap ging 0,7 procent omhoog tot 758,70 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt en Parijs stegen 2,2 en 2,1 procent. Voor de FTSE in Londen bleef de winst beperkt tot 0,4 procent.

De euro was woensdag voorbeurs 1,1135 dollar waard, tegen 1,1160 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 58,51 dollar. Brentolie steeg 1 procent in prijs tot 64,64 dollar per vat.