Nieuws Actueel

Nep-wijkverpleger besteelt hoogbejaarde Enschedeër na babbeltruc

Van onze redactie 29 januari 2015

De politie Twente heeft een 41-vrouw gearresteerd op verdenking van insluiping bij een 88-jarige Enschedeër, in november en december 2014. De slechtziende en bijna dove man kreeg minstens vier keer huisbezoek van de verdachte en haar mannelijke partner in crime. De mannelijke helft van het duo belde aan en mompelde tegen de bejaarde dat hij namens de thuiszorg ‘even naar de medicijnen kwam kijken’ of even de thuiszorgmap kwam inkijken.

Wantrouwig

De kinderen van de bejaarde Enschedeër werden wantrouwig nadat hun vader eerst zijn portemonnee kwijt was en later geld miste uit het kistje in de slaapkamer. De 400 euro, in coupures van 10 euro, had de zoon zelf voor zijn vader gepind. Toen de zoon besloot een camera op te hangen in het huis van zijn vader, kwam de aap uit de mouw. Op de beelden zag hij de vrouw door de woning van zijn vader sluipen. De rechercheurs die de camerabeelden bekeken, herkenden het duo direct. De vrouw is opgepakt, naar de man wordt gezocht.

Bij thuiszorgorganisatie Livio is de handelwijze bekend. Het komt zelfs voor dat criminelen achter auto’s van zorginstellingen aanrijden en kijken welke cliënten er worden bezocht. Een handvol cliënten van Livio is vorig jaar slachtoffer geworden van babbeltrucs of insluiping.