Nieuws Actueel

Netbeheerder TenneT onderzoekt verkoop Duitse activiteiten

Netbeheerder TenneT onderzoekt een mogelijke verkoop van zijn Duitse activiteiten aan de Duitse staat. Volgens TenneT zou een verkoop kunnen helpen "om de ambitieuze doelstellingen voor de energietransitie te realiseren".

ANP 10 februari 2023

ANP100223059 1

TenneT beheert momenteel het Nederlandse hoogspanningsnet en een deel van het Duitse hoogspanningsnet, maar constateert dat zowel de Nederlandse als de Duitse overheid er de voorkeur aan geeft haar nationale elektriciteitsnet te financieren, daarover zeggenschap te hebben en in eigendom te hebben. Gemotiveerd door hun klimaatambities en geopolitieke ontwikkelingen richten beide regeringen zich sterk op de ontwikkeling van infrastructuur voor de energietransitie, aldus TenneT.

"In het licht hiervan en van TenneT's beoordeling van mogelijke scenario's, is TenneT voornemens gesprekken aan te gaan met de Duitse overheid om de mogelijkheid van een volledige verkoop van TenneT's Duitse activiteiten tegen aanvaardbare voorwaarden te onderzoeken. Een dergelijke transactie zou het mogelijk maken twee sterke nationale spelers te creëren die blijven samenwerken in het aanjagen van de energietransitie."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws