Nieuws Actueel

Netwerken en vergaderen kan 'gewoon' bij de Makro

Een ontmoetingsplek voor ondernemers zijn, dat is de nieuwe koers van groothandel Makro. Vandaag heropent de Dordtse vestiging. Dat schrijft het AD.

Robin Nanninga | Foto: Victor van Breukelen 28 september 2016

Makro 1065

Een van de trekpleisters van de vernieuwde groothandel aan de Toermalijnring is het netwerkplein. Aanwezige ondernemers kunnen op dit netwerkplein inchecken. Op het scherm bij de koffiecorner is dan te zien wie er aanwezig is en wat de functie is van die persoon. Zo kunnen ondernemers elkaar treffen en helpen met hun diensten. Daarnaast zijn er rustige plekken waar vergaderingen kunnen worden gehouden. ,,De nieuwe Makro is dus meer dan alleen een groothandel. We bieden met ons netwerkplein een flexibele werkplek'', zegt vestigingsmanager Theo Veling.

Na afloop van een vergadering kunnen ondernemers hier ook voor een zakelijke lunch terecht. Midden in de winkel is een food court opgezet, die plaats biedt aan een kleine twintig personen. ,,Nu denken mensen misschien 'koud en ongezellig, lunchen in zo'n groothandel', maar de plek is afgeschermd met verwarmd glas'', vertelt Veling. Een kok voorziet bezoekers van maaltijden, bereid met producten uit de winkel. ,,Het is de bedoeling dat de klanten een kaartje meekrijgen met de producten erop, zodat ze die ook daadwerkelijk in de winkel kunnen vinden'', aldus de trotse manager. Nieuw in de winkel is daarnaast het grote aantal versafdelingen met elk een eigen specialist, aan wie de klant vragen kan stellen.

De winkel heeft bijna de helft van de ruimte moeten inleveren. Die ruimte wordt nu gebruikt als landelijk platform voor bezorging. ,,Desondanks verbazen mensen zich er juist over hoe groot de winkel is. De inrichting is een stuk overzichtelijker geworden'', aldus Veling. Vandaag om 09.00 uur opent de Makro officieel opnieuw de deuren.