Nieuws Actueel

Netwerkorganisatie FRIS kiest voor nieuwe opzet

Van onze redactie 5 november 2015

Werk kantoor ondernemen economie Thinkstock

Nadat TriMM en BuroBlink eerder dit jaar de bureaufunctie van FRIS al vervulden, is dit nu geformaliseerd in een lange lijst van organisaties die hebben aangegeven de bureaufunctie voor een periode van drie maanden te willen vervullen. Voor de komende periode hebben Wirelab, Buro Bam!, ROC van Twente, Catapult, Morskieft, Presentmedia, Saxion, Vanille en TwentseWelle zich al aangemeld om hier een rol van betekenis in te willen spelen.

Passend en verfrissendDaarmee vervalt de centrale opzet en aansturing van de stichting FRIS. Voorzitter Marc Woesthuis: ,,We zijn heel enthousiast over het feit dat verschillende organisaties hebben aangegeven de bureaufunctie te willen vervullen. Passend en verfrissend in deze tijd. Naast het feit dat elke 3 maanden een andere organisatie de kartrekker is, helpt dit de betreffende organisaties ook om zichzelf op een podium te zetten. Het resultaat van deze nieuwe aanpak is dat FRIS in een verfrissende opzet weer leeft als nooit te voren.”

FRIS is ontstaan vanuit landelijk en provinciaal beleid om de creatieve industrie zich meer te laten organiseren en daarmee een versterking van deze industrie te verwezenlijken. Binnen FRIS werken overheid, onderwijs en creatieve bedrijven succesvol samen. Naast in het oog springende activiteiten zoals handels- en studiereizen naar Hamburg, Berlijn, Keulen en komend jaar Talinn is FRIS ook de motor en organisator achter het event I AM MEDIA. FRIS verbindt meer dan 500 professionals van meer dan 100 bedrijven en instellingen.

Foto: Thinkstock