Nieuws Actueel

Newcom: 'Facebook het grootste en belangrijkste Social Media platform'

Van onze redactie 18 december 2014

Meer dan 15.000 respondenten hebben deelgenomen aan dit onderzoek. Enkele conclusies uit het onderzoek zijn dat Facebook nog steeds het grootste en tevens het belangrijkste platform is met 8.9 miljoen gebruikers. Het gebruik van Instagram, een platform waarop gebruikers foto's met elkaar kunnen delen, is op dagelijkse basis gestegen met 347 procent. Ook Google+ is dit jaar flink gegroeid met 65 procent ten opzichte van vorig jaar. Newcom spreekt hierbij van een 'explosieve groei'.

Ook is gebleken dat de zorgen om privacy rondom social media en het vertrouwen erin grotendeels gelijk is gebleven in vergelijking met voorgaande jaren. Zes op de tien Nederlanders maakt zich zorgen over de manier waarop social media met hun persoonlijke gegevens om gaat.

OnderzoeksbureauNewcom is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat organisaties met marktonderzoek inzicht geeft in hoe zij kunnen aansluiten bij de wensen van hun doelgroep. Newcom heeft kantoren in Enschede en Amsterdam.Bekijk de whitepaper over de resultaten van het Nationale Social Media Onderzoek hier.Hieronder een korte samenvatting van het onderzoek in beeld: