Nieuws Actueel

Niels Mulder: 'De horecawereld is altijd in beweging'

Van onze redactie 11 mei 2015

Niels Mulder Niel Z Bert Kamp

De horecaondernemer begon dertien jaar geleden als eigenaar van NielZ, maar na zoveel jaar in het vak verveelt de horecawereld Mulder nog allerminst. ,,De horecawereld is altijd in beweging. Als ondernemer moet je steeds meer te bieden hebben. Kijk alleen al naar het uitgebreide assortiment. Vroeger had je bier, wijn en fris. Tegenwoordig heb je allerlei speciale bier- en wijnsoorten, verse muntthee, noem maar op. Gewoon bier wordt bijna niet meer verkocht.”

Mulder speelt echter goed op de veranderingen in. Dat is mede op te maken uit de hoge notering die NielZ als enkele jaren scoort in de Café Top 100. Het is iets waar de ondernemer trots op is. „Ik denk dat we het hartstikke goed doen. Er zijn 5000 cafés in Nederland. Als we altijd rond de vijftigste plek hangen, tussen cafés uit steden als Amsterdam en Breda, is dat knap.”

Zuid te koop

Met drie horecazaken heeft Mulder zijn handen vol. En hoewel hij geniet van de immer in beweging zijnde wereld, is de Almeloër van plan om een stapje terug te doen. ,,Restaurant Zuid staat te koop. Voorlopig zitten we er nog wel, maar ik wil graag iets meer sociale vrijheid hebben. Dertien jaar lang heb ik als een malle horeca bedreven. Dat heeft me veel opgeleverd, maar ook gekost. Het werk vergt veel van je energie.”

Foto: Niels Mulder op het terras van café-restaurant NielZ. (Bert Kamp)