Nieuws Actueel

Niels!: 'Uitvaart met oldtimer is te gek'

Lotte Grimberg 5 november 2014

"Hoe te gek zou het zijn om een overleden oldtimerliefhebber tijdens de uitvaart te vervoeren in een oldtimer", vertelt de 29-jarige Haarlemse Niels Bakker, oprichter van uitvaartonderneming Niels!. Met zijn concept probeert Bakker gehoor te geven aan de steeds uitgebreidere wensenlijst van jonge nabestaanden. "Ik neem als uitvaartverzorger niet de taak van uitvaartleider op me, maar die van uitvaartregisseur."

Een eigentijdse uitvaartonderneming met een jonge doelgroep, wat moet daarbij gedacht worden?"Niels! is een uitvaartonderneming die zich richt op 30-plussers, die de uitvaart van hun vader of moeder moeten regelen. Met het concept probeer ik een uitvaart te regelen die perfect aansluit op de overleden persoon. Hoe te gek zou het zijn om een overledene, die dol was op oldtimers, naar de uitvaartlocatie te vervoeren in een oldtimer. Of wat dacht je van een fiets als vervoersmiddel. Naast deze mogelijkheden blijft het ook altijd mogelijk om voor een traditionele begrafenis te kiezen, bijvoorbeeld een ceremonie met een kopje koffie aan het einde."

Leuk die mogelijkheden, maar een fiets als vervoersmiddel. Praktisch?"Ik voorzie weinig problemen met deze mogelijkheid. Vroeger heb ik weleens uitvaarten geregeld, waarbij de overledene werd vervoerd met een koets. Dit ging altijd probleemloos. Waarom zou een fiets dan voor problemen zorgen? Het is natuurlijk mogelijk dat de stoet doorkruist wordt, maar hier is niets aan te doen. Het is meestal gewoon hopen op een beetje respect van de medemens."

En de verwachtingen?"Zoals elke ondernemer hoop ik op een goedlopend bedrijf. Maar ik hoop er daarnaast ook op, dat ik mensen aan het denken kan zetten over de verschillende mogelijkheden voor uitvaarten."