Nieuws Actueel

Nieuw businessmodel: Coach én nanny voor je kids

Van onze redactie 12 maart 2015

Studie nanny at home 2 425

Net afgestudeerde pedagogen komen lastig aan een baan en de overheid trekt zich terug als het om kinderopvang gaat. Uit die twee trends haalt studie-instituut Maltha een nieuw businessmodel: Studie Nanny at Home. Voor 85 euro per uur heb je er één. Een interview met CEO en bedenker Willem Maltha.

Een Studie Nanny at Home, leg uit. "Ik zoek altijd naar het mes dat aan drie kanten snijdt. Studie Nanny is een kans voor net afgestudeerde pedagogen om aan een baan te komen. Het is voordelig voor gezinnen, want die krijgen topbegeleiding. En voor Maltha levert het een nieuwe business op."

"Je moet je voorstellen dat zes van die kids bij elkaar komen en een of meerdere middagen begeleiding krijgen. Een Studie Nanny leert ze de 21st century skills: samenvatten, plannen. Leren leren. Wat het mooie is, is de enorme back-up. Achter de Studie Nanny staat een heel instituut aan expertise. Ik heb een heel klein ego, maar daar kan ik toch echt trots op zijn, dat ze dat flikken. Stel je voor dat één van die zes kinderen hoogbegaafd lijkt te zijn, dan kan de nanny dat doorspreken met iemand van onze orthopedagogische praktijk. Of neem een kind uit 4havo: als 'ie regelmatig problemen heeft met wiskunde, dan kan je bijvoorbeeld eens in de drie weken iemand daarvoor laten komen."

Wat is er nog 'nanny' aan een Studie Nanny?"De Studie Nanny gaat naar het gezin. Doordat ze dat doen, zijn ze ook een soort nanny. Zeg maar, ómdat ze er zijn, hoeft je die BSO of oppas of wat dan ook niet te betalen."

En is er animo, van zowel gezinnen als nanny's? "We zijn pas twee weken geleden begonnen. Dus... nee, we hebben nog geen gezinnen, maar rekenen op tien gezinnen voor de zomer en vijftien tot twintig regiomanagers in het eerste jaar."

Hoe voorkom je dat regiomanagers niet voor zichzelf beginnen zodra ze het vak in de vingers hebben?"We werken met Uniforce bv's. Dat is een speciale constructie waarin regiomanagers geen ZZP-ers zijn maar werknemers in hun eigen bv. Maltha huurt hen in. Verder is alles beveiligd. Een nanny komt met haar laptop, spelletjes en vingerreader naar een gezin. Daarmee loggen ze digitaal in."

En mochten ze er nou toch met het klantenbestand vandoor gaan...?"Dan zullen we ze tot op de knieën afzagen. Nee, wij leven ook niet in een doos. Daar zijn contracten voor en staan boetes op, maar helemaal dichttimmeren kun je het nooit. Dan zit je in een ivoren toren."