Nieuws Actueel

Nieuw initiatief Twente Kiest Zelf bundelt Cogas-abonnees om providers te interesseren

Van onze redactie 25 november 2014

Twente Kiest Zelf bundelt de geïnteresseerde consumenten en biedt die als ‘pakketje’ aan bij de providers. Voor die bedrijven is dat interessant, omdat ze meerdere abonnees tegelijk aangeboden krijgen. Daardoor kunnen ze daar andere tarieven voor rekenen. Twentse vechtmarktHet is echter nog niet zeker of ze dat ook daadwerkelijk gaan doen: dat hangt sterk van het aantal aangeboden abonnees af. Twente is immers al een vechtmarkt sinds de aankondiging van Cogas dat Ziggo van de kabel verdwijnt. Grote providers bieden nu de abonnees in Cogas-gebied al speciale tarieven aan om ze binnen te halen.

Scherpe aanbiedingenVolgens initiatiefnemer Justus Fokker kan het altijd nog scherper: „We hebben contact gehad met een aantal providers en die willen best met nog betere aanbiedingen komen, als zich tenminste genoeg mensen melden. Voor een provider is het natuurlijk heel interessant als ze een paar duizend abonnees tegelijk aan zich kunnen binden.” Fokker kwam op het idee door het Energiecollectief van de Consumentenbond, waar gezamenlijk energie wordt ingekocht, waardoor scherpere tarieven kunnen worden bedongen.

OverstappenHet initiatief is niet aleen bedoeld voor mensen in Cogas-gebied: iedereen die wil overstappen kan zich aansluiten, omdat de abonnementen immers niet aan een gebied gebonden zijn.

Foto: Thinkstock