Nieuws Actueel

Nieuw plan voor Albert Heijn in Holten

Van onze redactie 19 oktober 2015

AH Impressions Eve Architecten

De supermarkt heeft een nieuwe aanvraag ingediend bij de gemeente Rijssen-Holten voor de uitbreiding van de winkel. Daarbij gebeurt het laden en lossen aan de Kalfstermansweide, waar ook de hoofdingang van de supermarkt komt. De supermarkt wordt 'breder en minder diep', aldus projectmanager Arie-Jan Fransen van Eve Architecten in de brief aan de gemeente.

Langslepende kwestie Het college van B en W heeft deze week besloten om in principe mee te werken aan het plan. De gemeente hoopt in de loop van volgend jaar alle procedures, waaronder een bestemmingsplanwijziging, te hebben doorlopen. Daarmee komt een einde aan een langslepende kwestie.

‘Trekker’ in het centrum Albert Heijn in Holten is al sinds 2000 bezig met plannen voor een grotere supermarkt. Aanvankelijk is een nieuwe locatie buiten het centrum in beeld, maar de gemeente vindt dat supermarkten als 'trekker' in het centrum thuishoren.

Nieuw uitbreidingsplan Er worden plannen ontwikkeld voor een gehele nieuwbouw van de winkel met appartementen en ondergronds parkeren. Maar deze plannen blijken in 2008 financieel niet haalbaar.In 2009 maken de plannen voor ondergronds parkeren plaats voor parkeren op de Kalfstermansweide, achter de supermarkt. Er wordt een nieuw uitbreidingsplan ontwikkeld, waarbij vrachtwagens van Albert Heijn gelost worden aan de Dorpsstraat.

Laden en lossen Laden en lossen in een winkelstraat? Dat zien veel Holtenaren en winkeliers niet zitten. Ook de gemeenteraad vindt dit niet wenselijk en wil dat andere mogelijkheden onderzocht worden. In 2014 wordt ingezet op laden en lossen aan de kant van Annemarie Wonen. Maar ook dit plan sneuvelt. Het lukt de gemeente niet om percelen aan te kopen die nodig zijn voor een nieuwe ontsluitingsweg tussen Dorpsstraat en Kalfstermansweide.

40 parkeerplaatsen In het nieuwe plan is ruimte voor horeca en winkels aan de Dorpsstraatkant van de supermarkt, die 700 vierkante meter groter wordt. Parkeren, laden en lossen en de hoofdingang komen aan de Kalfstermansweide. De uitbreiding van de winkel kost ongeveer veertig parkeerplaatsen, het laden en lossen nog eens dertien. De gemeente gaat het aantal parkeervakken echter uitbreiden naar 177 door herinrichting van de Kalfstermansweide.

Foto: Impressions Eve Architecten