Nieuws Actueel

Nieuw UT-logo is een selfieplek en meteen ook hufterproof

Van onze redactie 28 mei 2015

UT Emile Roemer Dolf Ruesink

Donderdag plaatsten medewerkers van de firma Reklatekst het volgens de UT ‘grootste op de grond staande letterlogo van Nederland’ voor de ingang van de universiteit aan de Hengelosestraat.

200 kilo

Een tijdlang stonden er tijdelijke letters, maar donderdag werden de permanente stalen letters, van 200 kilogram stuk, geplaatst in een bedje van zand en beton waar straks nog kunstgras overheen komt. De letters hebben (nog) geen verlichting.

40.000 euro

De achttien letters en punt in kapitalen kostten een flink kapitaal (bijna 40.000 euro), maar maken volgens woordvoerder Atilla Kerpisci de UT wel weer zichtbaar voor de buitenwereld. ‘Ik denk dat veel studenten en bezoekers daar straks een selfie gaan maken.’ De letters zijn ook oerdegelijk en vandalismebestendig. Ze zijn voorzien van een coating tegen roest, graffiti en de aangroei van algen en mossen.

Hufterproof

De letters zijn ook hufterproof. „Je kunt er gerust een bierflesje tegenaan gooien en als je er tegenaan schopt, berokken je meer schade aan je voeten”, zegt Rob Nijkrake van Reklatekst. Gefrustreerde Twente-supporters die na een verliespartij tegen de laatste zes letters willen trappen zijn gewaarschuwd.

Foto: SP-voorman Emile Roemer poseerde woensdag voor de nieuwe entree van de Universiteit Twente. (Dolf Ruesink)