Nieuws Actueel

Nieuwe beelden Alphen: Man ontsnapt aan dood

Bram de Vrind 6 augustus 2015

Alphen beelden video cafe davids 335

Uit nieuwe beelden die zijn vrijgegeven van het drama met de kranen in Alphen aan den Rijn, blijkt nog maar eens dat het een klein wonder mag heten dat er geen menselijke slachtoffers zijn gevallen. De bewakingsbeelden werden gemaakt vanaf de gevel van café Davids in de straat waar de twee kranen maandag neerkwamen. Dat gebeurde tijdens een dramatisch verlopen takelactie met een brugdeel.

Burgemeester: Het is gruwelijk ONDERZOEKSRAAD: Definitief onderzoek naar kranenBEELDEN: Kranen en brugdek vallen op woningenKRITIEK: 'Onacceptabel dat niet preventief ontruimd was'ONDERNEMER: 'Slippers staan nog in de winkel'Aannemer inventariseert schadeBouwbedrijf komt met een verklaringEigenaar kranen tast nog in het duister

Op de video is te zien hoe verschillende Alphenaren rennen voor hun leven, terwijl de schaduw van de eerste kraan van onder naar boven door het beeld beweegt. Een man die bezig is met werkzaamheden onder het trotoir, brengt zichzelf echter niet in veiligheid. Als de eerste kraan neerkomt, stort vlak naast hem een pand in, waarop hij zich halsoverkop uit de voeten maakt. Het scheelde een haar of hij was onder het puin bedolven geraakt.

//

NIEUW: Schokkende beelden van de beveiligingscamera buiten van David's.

Posted by David's on woensdag 5 augustus 2015