Nieuws Actueel

Nieuwe eigenaren voor hotel-restaurant Berg en Dal in De Lutte

Van onze redactie 1 juni 2015

Image 4963392

De broers Wessel, Fons Volker en Hein Jacobs, bekend van De Luttermolen, hebben in het verleden vaker samen gewerkt. Wat ze met Berg en Dal gaan doen, weten ze nog niet precies. „We hebben vandaag nog overlegd. Het kan echt nog alle kanten op”, zegt Herman Wessel.Hotel-restaurant Zeker is wel dat het een restaurant blijft. En de mogelijkheid om er te overnachten blijft ook intact. Hoeveel kamers het hotel houdt is echter nog volstrekt onduidelijk en de formule voor het restaurant wordt ook nog verder uitgedokterd. „Eerst een goed plan maken, dan renoveren en dan weer open gaan”, wil Herman Wessel kwijt. „In de loop van dit jaar kunnen mensen bij ons terecht.”Te koop Hotel-restaurant Berg en Dal staat al sinds 2013 te koop en kende daarvoor diverse eigenaren die de loop niet meer in het etablissement kregen. „Waarom het ons wel lukt”, vraagt Herman Wessel zich hardop af. „De economie trekt weer aan, dat is misschien wel het belangrijkste aspect. In de directe omgeving heb je heel veel horecapanden en hotels die wel goed draaien. We hebben een aantal opties. Daar gaan we de komende tijd goed over nadenken. Wat ik wel weet is dat dit een zeer markant pand is, dat goed in de omgeving past en aan een doorgaande route ligt.” Een maand geleden leek het er nog op dat er een nieuwe exploitant was gevonden. Er was al een verkoopovereenkomst getekend door een serieuze kandidaat, die de horecafunctie van het etablissement aan de Bentheimerstraat wilde voortzetten. Maar de definitieve overname is toen op de valreep alsnog afgeketst. Waarmee de curator terug bij af was.