Nieuws Actueel

Nieuwe entree voor Lammerink Installatiegroep aan de Denekamperstraat

Van onze redactie 3 december 2014

Hij slaat twee vliegen in één klap. Het huidige ruimteprobleem van de administratie wordt opgelost, maar bovenal krijgt de Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum de kans om haar ‘ware gezicht’ te laten zien. Want die unieke mogelijkheid doet zich voor als per 1 januari sportschool Studio Sport is verhuisd en Lammerink weer kan beschikken over zijn eigen pand aan de Denekamperstraat. En die kans grijpt directeur Erik Lammerink met beide handen aan.

KantorenverzamelgebouwDat wil zeggen: vooralsnog richt hij zich met de uitbreiding van zijn bedrijf op de complete benedenverdieping van het pand, dat staat tussen het kantoorpand van de BAM en tuincentrum-hoveniersbedrijf Rob Kemperink. Lammerink is van plan om de complete bovenverdieping in elk geval de eerstkomende jaren te gaan verhuren als kantorenverzamelgebouw.

KandidatenDaarvoor praat hij met drie kandidaten op gebied van dienstverlening. Eén van hen is Twentse Accountants, dat nu in de ruimte op de begane grond naast de sportschool is gevestigd en naar boven wil verhuizen. Een naam voor het kantorenverzamelgebouw is er ook al: Op Moat. Lammerink: „Hiermee wordt gezegd dat hier maatwerk wordt geleverd door de betrokken bedrijven.”

Of het allemaal doorgaat hangt af van de wijziging van het bestemmingsplan ten behoeve van het pand van Lammerink. Die moet het gebruik van het gebouw mogelijk maken, zoals Lammerink zich dat wenst. Het huidige bestemmingsplan laat dat niet toe. De vestiging van de sportschool is ook in strijd met het bestemmingsplan, maar dat werd altijd gedoogd. Gisteravond werd de wijziging van het bestemmingsplan in de raadscommissie van Dinkelland besproken. Lammerink hoopt ‘van harte’ dat het allemaal doorgaat. Hij prijst de gemeente voor de manier waarop ze meewerkt. „En mocht het onverhoopt niet lukken met de drie nieuwe bedrijven dan nemen we het hele pand meteen in gebruik.”

Fraaie zichtlocatieDe directeur van de installatiegroep maakt er geen geheim van dat hij blij is met de mogelijkheid een nieuwe entree te maken op een fraaie zichtlocatie langs de drukbereden Denekamperstraat. Het bedrijf zit nu ‘weggestopt’ op het industrieterrein De Mors. Niemand die de entree kan zien, tenzij die in het bedrijf moet zijn. „Wat dat betreft gaan we er flink op vooruit”, stelt Lammerink vast. De huidige entree met rotonde ervoor blijft wel operationeel voor het personeel. Bij de Lammerink Installatiegroep, inclusief de grafische poot, werken 250 mensen van wie 50 in het kantoor en 200 in de buitendienst. Lammerink: „Alles en iedereen zit nu hutjemutje bij elkaar. Dat is allesbehalve ideaal.” In de nieuwe entree worden straks de administratie gevestigd en de directie.” De nieuwe entree is bedoeld voor klanten en bezoekers. Aan de voorkant zijn daartoe voldoende parkeerplaatsen.

BestemmingsplanHet pand wordt voorzien van een compleet nieuwe voorgevel in de huisstijl van het bedrijf. Ook binnen wordt het hele pand opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe gebruikers. De totale oppervlakte van beneden- en bovenverdieping is ruim 1000 m2. Pas als de bestemmingsplanwijziging rond is, kan Lammerink zijn plannen realiseren. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting in de loop van het voorjaaar beginnen, zodat de nieuwe entree nog voor de zomer klaar is.

Op de foto: Erik Lammerink van Lammerink InstallatiegroepFoto: Annina Romita