Nieuws Actueel

Nieuwe Escaperoom Apeldoorn krijgt minimumleeftijd

De nieuwe escaperoom aan Kanaal Noord 180 in Apeldoorn is zo spannend dat de minimumleeftijd om er in te mogen op 16 jaar is gesteld. Dat heeft eigenaar Adventure Veluwe bekend gemaakt. In maart gaan de deuren voor het eerst open, schrijft De Stentor.

Van onze redactie 13 februari 2017

Escaperoom 3

Escaperoomapeldoorn.nl werkt met het thema 'Clown Curse'. Het betekent dat de mensen die zich op laten sluiten, om zich vervolgens uit de ruimte te puzzelen, geregeld oog in oog met een enge clown komen te staan. "We werken met acteurs, nemen de bezoekers echt mee in het verhaal. Dat maakt ons voor deze regio uniek", aldus mede-eigenaar Alex Kaper (42).

Automatisch

Ook de opdrachten en puzzels zijn in het thema gemaakt. ,,Er zijn geen hangsloten te vinden, zoals veel andere escaperooms nog wel hebben'', zegt mede-eigenaar Alex Kaper. ,,Alles gaat automatisch en mede daardoor is het een escaperoom van zeer hoog niveau.''

In de gemeente Apeldoorn zijn al diverse escaperooms. Er is er een in het Orderbos, een in De Stolp en een bij de Wipselberg in Beekbergen. De Harderwijkse vestiging van Kaper werd afgelopen jaar zevende in een landelijke verkiezing. "De markt is de afgelopen jaren flink gegroeid. Als je dan zevende wordt zit je bij de absolute top. Het geheim zit hem in het verhaal. Thema en sfeer zijn onze sterkste punten."

Reservering

"We werken op reservering. Dat betekent dat we alleen open zijn als er ook groepen komen. We hebben tot nu toe alleen onze site geopend en wat berichtjes op Facebook en Twitter geplaatst. Toch zijn de eerste aanvragen al binnen. Escaperooms zijn heel erg in."

Foto: archief