Nieuws Actueel

Nieuwe exploitanten Bill’s Bar hebben zin in uitdaging; De Kroon volgende week geopend

Van onze redactie 17 april 2015

De Kroon Bills Bar Steven Boah Roos Hartman Dinand Udink Dennis Hendriksen Toma Tudor

Vooralsnog ligt de focus van de exploitanten op de voorkant, omdat er aan de achterkant ‘nog iets moet gebeuren’, zoals Dinand Udink het uitdrukt. Hij huurt het pand samen met Dennis Hendriksen en Steven Baoh van Drankenhandel Korbeld uit Raalte. Korbeld kocht het vroegere Bill’s Bar voor tussen de 930.000 en 940.000 euro om de afzet van dranken veilig te stellen. Gerben Korbeld van de drankenhandel heeft veel vertrouwen in de drie huurders en is blij dat het tot een overeenkomst is gekomen.

Comeback

Udink en Hendriksen maken als exploitanten een comeback in het horecacomplex. Baoh is mede-eigenaar van het boekingsbureau Tribe met artiesten als Xander de Buisonjé, Nielson en Wolter Kroes in ‘de stal’. Udink is blij dat Baoh er bij is: „Hij zit vanuit zijn vakgebied midden in de entertainment en de bedrijfsfeesten.” Baoh is op zijn beurt verheugd met de ‘kans’ die hij krijgt. „Ik heb als artiest altijd een goede verhouding met Dinand gehad. Bovendien is dit gewoon een ontzettend mooie zaak. Ik hoefde niet lang na te denken om erin te stappen.”

Het grand café is zes dagen in de week vanaf 10.30 uur geopend. „Voor mensen die een kop koffie en een praatje willen tot gasten die lekker willen eten en die voor de gezelligheid uitgaan”, zegt Dennis Hendriksen. ,,We bieden seizoensgebonden en wisselende gerechten aan van 11 tot 27 euro. En in de weekeinden kan er in de avonduren, na etenstijd, worden gedanst. Er is dan bijvoorbeeld een dj of er treedt een singer-songwriter op. We willen hier ook activiteiten als bierproeverijen en een pubquiz houden en themadiners serveren.”

Formule staat als huis

De drie huurders verwachten dat de formule van De Kroon staat als een huis. „We hebben alles onder een dak: eten, drinken, dansen en events en dat van ’s ochtends 10.30 uur tot ’s avonds laat. We zijn van alle markten thuis. Daarmee onderscheiden we ons. Uitgaan is tegenwoordig niet meer wekelijks hetzelfde ding doen. Het publiek wil variatie.”

Foto: Steven Baoh, Roos Hartman, Dinand Udink en Dennis Hendriksen. Zij gaan het vroegere Bill’s Bar in hartje Markelo onder de naam De Kroon nieuw leven inblazen. (Toma Tudor)