Nieuws Actueel

Nieuwe Lidl in Borne gaat op 13 januari open

Van onze redactie 13 oktober 2015

Lidl 2

Volgens Gerard Assen van vasgoedmaatschappij Astij, de eigenaar van het pand, bedraagt de totale investering (inclusief inrichting) zo'n twee miljoen euro. De bouwvergunning is inmiddels verleend. Er is één bezwaarschrift ingediend. Assen verwacht er wel uit te komen met de bezwaarmaker. "Het overleg verloopt in een positieve en constuctieve sfeer."

VögeleLidl krijgt aan de Grotestraat de beschikking over circa 1.800 vierkante meter winkeloppervlakte. Die ruimte is vrijgekomen door het vertrek van kledingzaak Vögele, de SNS-bank en slijterij Mitra. In juni zetten Gerard Assen van Astij en René Hoeben van Lidl Nederland al hun handtekeningen onder het huurcontract.Dorpsmanager Bart Greven zegt 'hartstikke blij' te zijn met de komst van Lidl. Hij spreekt van een 'mooie aanvulling' op het winkelaanbod in het centrum. "We zijn al een jaar in gesprek. Het is mooi dat ze nu eindelijk een keer beginnen."

Nieuwe concurrent Greven zegt zich te kunnen voorstellen dat de vijf andere supermarkten in Borne minder blij zijn met de nieuwe concurrent. "Maar voor het grote geheel is het gewoon goed." De dorpsmanager verwacht dat de nieuwe Lidl extra consumenten naar Borne zal trekken, ook uit omliggende plaatsen zoals Hengelo.

Foto: Lidl