Nieuws Actueel

Nieuwe records voor Dow en S&P 500

Van onze redactie 10 november 2014

De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent hoger op 17.613,74 punten en de S&P 500 ging 0,3 procent vooruit tot 2038,26 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq steeg 0,4 procent tot 4651,62 punten.

Zuivelproducent Dean Foods werd beloond met een koerswinst van 13,7 procent nadat het bedrijf beter dan verwachte kwartaalcijfers had gerapporteerd. Bouwer van luxe huizen Toll Brothers (plus 2,7 procent) voorspelde dat de omzet over de afgelopen maanden hoger zal uitvallen dan de gemiddelde raming van analisten. Branchegenoten als Lennar, PulteGroup en D.R. Horton liftten mee en stegen tussen 1,3 en 1,8 procent.

Boven verwachtingen

Van de bedrijven in de brede S&P die hun kwartaalcijfers al rapporteerden, behaalden drie op de vier een winst die hoger lag dan door persbureau Bloomberg gepolste analisten hadden verwacht. De omzet overtrof in 60 procent van de gevallen de verwachtingen van de marktkenners.

President Obama zette aanbieders van kabeldiensten onder druk met de oproep aan toezichthouder Federal Communications Commission (FCC) om ,,de strengst mogelijke regels voor een open internet'' op te stellen. Time Warner Cable (min 4,9 procent) en Comcast (min 4 procent) behoorden tot de sterkste dalers in de sector.

GoPro

GoPro leverde 4,2 procent in nadat de maker van actiecamera's had aangekondigd voor maximaal 800 miljoen dollar aandelen uit te willen geven. Het bedrijf, dat in juni naar de beurs ging, maakte ook bekend dat bestuursvoorzitter Nicholas Woodman een deel van zijn belang verkoopt. Woodman zelf benadrukte zich nog altijd volledig te richten op GoPro en de visie van het bedrijf.

De euro noteerde op 1,2421 dollar, tegen 1,2431 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent goedkoper op 77,29 dollar. De prijs van een vat Brentolie daalde met 1,5 procent tot 82,17 dollar.

EPA