Nieuws Actueel

Nieuwe recordstanden op Wall Street

Van onze redactie 18 mei 2015

Image 4932166

De Dow stond richting het slot van de handel 0,3 procent hoger op 18.323 punten. De brede S&P klom 0,4 procent tot 2131 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,7 procent tot 5084 punten.

Apple ging 1,4 procent omhoog tot ruim 130 dollar. De activistische belegger Carl Icahn heeft het technologiebedrijf in een open brief gevraagd het aandeleninkoopprogramma te vergroten. Volgens Icahn is het aandeel Apple nog steeds flink ondergewaardeerd en zou het aandeel 240 dollar waard moeten zijn.

Altera Altera klom 5,6 procent na berichten dat het chipbedrijf opnieuw praat over een overname door branchegenoot Intel. Daarmee zou 13 miljard dollar gemoeid zijn. Zakenzender CNBC meldde begin april dat Intel van de overname af zou hebben gezien omdat een akkoord over de prijs uitbleef. Intel noteerde 0,8 procent in de plus.

Farmaceut Endo International verloor 5,6 procent, na de bekendmaking van de overname van branchegenoot Par Pharmaceutical voor meer dan 8 miljard dollar.

Renteverhoging Een tegenvallend cijfer over het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers had weinig invloed op de handel. Het vertrouwen ging in mei onverwacht omlaag.

Woensdag komt de Amerikaanse centrale bank met de notulen van de rentevergadering in april. Mogelijk wordt daaruit meer duidelijk over de timing van een renteverhoging in de Verenigde Staten. Economen denken dat de Fed pas in september de rente zal gaan verhogen, na een reeks teleurstellende economische cijfers van de afgelopen tijd.

Euro Deze week worden verder nog gegevens gepubliceerd over onder meer de Amerikaanse huizenmarkt en de industrie in de VS.

De euro was 1,1312 dollar waard, tegen 1,1352 dollar bij sluiting van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie was vlak op 59,70 dollar. Brent daalde 0,6 procent tot 66,38 dollar.

EPA