Nieuws Actueel

Nieuwe start voor horecabedrijf De la Poste in Ootmarsum

Van onze redactie 4 februari 2015

Vrijdag begint het horecabedrijf aan een nieuw leven; het zoveelste in de rijke historie van het pand. Na een gedwongen pauze van ruim vijf weken waarin De la Poste van binnen een ware metamorfose onderging kunnen gasten er weer terecht: om te eten, te drinken en om te slapen.

OnverwachtHet is meer dan tien jaar geleden dat Elvi en Rob Knol de scepter zwaaiden in De la Poste. Maar sinds Gerja en Ernst Busscher eind december de deur van het horecabedrijf voor de laatste keer achter zich dicht deden, is de familie Knol niet alleen meer de eigenaar van het pand maar is ze ook weer de baas. En eerlijk is eerlijk: dat hadden zij zelf in elk geval niet verwacht toen ze tien jaar geleden de zaak verhuurden aan de Busschers met optie tot koop.Pensioen„Ja”, zeggen ze heel eerlijk, „het is anders gelopen dan we hadden gedacht.” En dus kunnen Elvi en Rob Knol weer zelf aan de bak. Op 68-jarige leeftijd; en ja, tegen wil en dank. „Wat moeten we anders? We hadden het pand willen verkopen maar dat is niet gelukt; ook verhuren lukte niet en de zaak op slot doen, is ook geen optie. Het is wel ons pensioen.” Nieuwe opzetMaar noodgedwongen of niet, de sfeer bij Knol spoort volkomen met het nieuwe elan dat De la Poste wil uitstralen. En dat komt niet in het minst door de nieuwe opzet van de bedrijfsvoering. Want De la Poste heeft in de persoon van Esther Gohar-Roetgerink een nieuwe bedrijfsleider en in dochter Hellen Knol - in de bediening - een rechterhand. En in de keuken is de Oldenzaalse kok Paul Falkman de baas.

ToekomstOver de toekomst van De la Poste houden Elvi en Rob Knol zich op de vlakte. „We moeten eerst zien dat De la Poste weer gaat draaien. Wie weet is er dan wel een investeerder die hier samen met Esther Gohar brood inziet.”

Foto: Elvi en Rob Knol, hun dochter Hellen, chefkok Paul Falkman en de nieuwe bedrijfsleider Esther Gohar (Carlo ter Ellen)