Nieuws Actueel

Nieuwe uitbaters Paviljoen De Ontmoeting in Hengelo gooien het roer om

Van onze redactie 28 november 2014

De winterperiode was altijd een moeilijk seizoen. Doorgaans zat het paviljoen dan ook dicht. Dat gaat anders worden. „We hebben het roer omgegooid”, zegt Falkmann (42).

Horeca en zorgHij zit sinds afgelopen zomer op de zaak samen met zijn compagnon Marco Holsbeek (49) die tevens mede-exploitant is van Club Dux in het centrum van Hengelo. Ook Falkmann heeft twee banen, hij is twee dagen in de week begeleider bij zorgorganisatie Aveleijn. Dat is ook de richting die hij met De Ontmoeting wil inslaan: een combinatie van professionele horeca met zorg in de vorm van dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.WinterseizoenHet ondernemingsplan voor het winterseizoen is klaar: „Verjaardagen, trouwerijen, recepties, vergaderingen, bijeenkomsten, kookworkshops, wijnproeverijen, allemaal in de avonduren. Het paviljoen blijft nu ook overdag geopend. Woensdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur. ” Op de lunchkaart staan gerechten die varieren van spare ribs tot een Waldkorn Brie. Culinaire ambitiesDe oude culinaire ambities zijn er niet meer, behalve in de avonduren. Die ambities had chef-kok Freddy Cusell wél, toen hij er begin 2012 aan de slag ging. Cusell is inmiddels chef-kok van het restaurant De Kloostergang in Zenderen.OntwikkelingenHet zijn veel ontwikkelingen die voor een nogal verwarrende beeldvorming rond De Ontmoeting heben gezorgd. De twee nieuwe exploitanten willen weer helderheid, met vaste openingstijden, óók tijdens de winter.

Foto: Frans Nikkels