Nieuws Actueel

Nieuwe voorzitter Glanerbrugse Ondernemers (GO) roept op tot meer samenwerking

Van onze redactie 20 oktober 2015

Glanerbrug centrum Frans Nikkels

Zoetman ziet het als een uitdaging om samen met de andere bestuursleden van de GO de komende jaren te streven naar meer en betere samenwerking. Het is belangrijk om als Glanerbrugse ondernemers samen in positieve zin voor het voetlicht te komen, meent hij. Als voorzitter hoopt Zoetman te bereiken dat de Glanerbrugse ondernemers vaker de handen ineen slaan.

Een voorbeeld: „Als gezamenlijke ondernemers moeten we er voor zorgen dat het wandelgebied voor de winkels aan de Gronausestraat de komende winter schoon is en blijft. Dat was afgelopen winter niet het geval. Onze klanten moeten ook in de winter veilig kunnen winkelen”, stelt Zoetman. De winkeliers kunnen bijvoorbeeld samen zout inkopen zodat er altijd voldoende voorraad is.

Evenementen en activiteitenDe nieuwe preses van de ondernemers in het grensdorp wil verder proberen weer een aantal grote evenementen en activiteiten op poten te zetten. „Het bestuur van de GO heeft gekozen voor kleinschalige activiteiten. Maar als alle Glanerbrugse ondernemers meedoen moet het toch lukken de zaken grootser aan te pakken. Hoe meer leden de GO heeft hoe meer geld er in kas zit. En hoe meer profijt we van elkaar hebben”, aldus Zoetman.

Geboren en getogen GlanerbruggerDe 69-jarige ondernemer is een geboren en getogen Glanerbrugger. Zijn ouders hadden een fouragehandel aan de Veldzichtweg. Zelf runde hij meer dan 42 jaar een dierenspeciaalzaak aan de Gronausestraat in Glanerbrug. Bijna twee jaar geleden nam Jorieke Hinnen van Pets & Co zijn zaak over. Zoetman is altijd al een betrokken en actief ondernemer geweest.

„In de jaren ’80 van de vorige eeuw zat ik als bestuurslid van de winkeliersvereniging Koopcentrum in de werkgroep die ervoor heeft gezorgd dat het (vracht)verkeer richting Duitsland niet langer door Glanerbrug kwam maar over de A35 rijdt. Daarna zat ik in de jaren ’90 in de ’Projectgroep 2000’ met als doel voor het millenniumjaar 2000 van de Gronausestraat een moderne winkelstraat te maken. Uiteindelijk heeft dat acht jaar later, in 2008, zijn beslag gekregen. In de jaren ’90 was ik overigens ook nog een periode secretaris van de winkeliersvereniging Koopcentrum.”

Foto: Straatbeeld van een deel van het centrum van Glanerbrug. (Frans Nikkels)