Nieuws Actueel

Nieuwe winkels stuwen omzet Coop

Rik Nizet 1 januari 2014

Supermarktketen Coop heeft de omzet in 2013 zien stijgen met 7,5 procent, vooral dankzij de opening van nieuwe winkels. Dit maakte Coop Supermarkten woensdag bekend.

De totale consumentenomzet groeide tot ruim 975 miljoen euro, tegen 907 miljoen in 2012. De omzetgroei van 68 miljoen euro werd grotendeels gestuwd door 15 nieuw geopende winkels. Het winkelbestand van de supermarktketen groeide naar 229 supermarkten. Ook bij veel bestaande winkels is ondanks het economische klimaat omzetgroei gerealiseerd.

Het groeiende aantal Coop-winkels zorgde in 2013 wederom voor een verdere verdichting van de landelijke dekking. Van de in totaal 54 winkels die Coop in 2012 van Jumbo Supermarkten overnam, is inmiddels de helft omgebouwd.

DistributiecentrumHet distributiecentrum in Gieten, dat ook deel uitmaakte van de aankoop, wordt in mei in gebruik genomen. De distributiecentra in Peize en Monster sluiten in de loop van het jaar. De supermarktketen verwacht in 2014 door een modernisering van winkels en het toevoegen van nieuwe winkels verdere omzetgroei.