Nieuws Actueel

Nieuwjaarswensen per mobiel populair

Lotte Grimberg 1 januari 2015

Het aantal mensen dat mobiel internet gebruikte om nieuwjaarswensen te sturen, is deze jaarwisseling opnieuw gestegen. Dat meldden KPN en Vodafone donderdag.

JaarwisselingHet netwerk van KPN liet een piek zien in het mobiele dataverkeer rond de jaarwisseling. Er werden bijna drie keer meer mobiele data verbruikt als vorig jaar rond hetzelfde tijdstip. Vodafone registreerde tijdens de jaarwisseling een stijging van het internetverkeer van 55 procent ten opzichte van vorig jaar. Het gebruik via het 4G-netwerk verviervoudigde.

DataverkeerT-Mobile repte van een explosieve stijging van het dataverkeer in de nacht van woensdag op donderdag. De verstuurde data tussen middernacht en 02.00 uur lag 182 procent hoger dan normaal gesproken in de nacht van woensdag op donderdag. Over de toename in vergelijking met de vorige jaarwisseling heeft T-Mobile geen cijfers.

TelefoontjesOndanks de groeiende populariteit van het mobiele internet, blijven mensen ook veel bellen en sms'en. Vodafoneklanten pleegden ruim 7 miljoen telefoontjes. Dat is een daling van 3,6 procent ten opzichte van vorig jaar. Ze verstuurden ruim 15 miljoen sms'jes, een daling van bijna 30 procent.

Sms'jesHet mobiele netwerk van KPN handelde meer dan 6 miljoen sms-berichten af. Vorig jaar ging het nog om 8,5 miljoen sms'jes. Het aantal gesprekken met een mobieltje tijdens de jaarwisseling bleef met bijna 5 miljoen nagenoeg gelijk.