Nieuws Actueel

Nijhoff Grindmaatschappij eist rectificatie provincie

Van onze redactie 1 oktober 2015

Nijhoff Grindmaatschappij Lenneke Lingmont

„Het wordt tijd dat Nijhoff recht wordt gedaan”, zegt André Gaastra, advocaat van Nijhoff. „Al veel te lang is het bedrijf vanuit de provincie dwarsgezeten, tegengewerkt, zwart gemaakt en onrechtmatig behandeld. Tot op de dag van vandaag gaat het door.”

Juridische proceduresNijhoff voert al jaren juridische procedures om weer open te kunnen. De Raad van State oordeelde onlangs echter dat de provincie het bedrijf terecht gesloten heeft. Maar het grindrecyclingsbedrijf eist nu in een nieuwe procedure rectificatie en excuses van de provincie Overijssel.

De provincie heeft in persberichten het Almelose bedrijf neergezet als ‘milieucrimineel’. Gedeputeerde Gert Ranter heeft in een interview gezegd dat Nijhoff stelselmatig vervuilde grond heeft verspreid. Gaastra vindt dat de provincie onjuistheden naar buiten heeft gebracht en dat het bedrijf stelselmatig zwart is gemaakt. „Zakenrelaties, vrienden en familie verliezen het vertrouwen in je. Je gaat overal op een negatieve manier over de tong en je kunt er niets aan doen”, aldus Gaastra.

De provincie vindt excuses onnodig, omdat ze eerder door de Raad van State in het gelijk is gesteld. Uitspraak op 11 november.

Foto: Lenneke Lingmont