Nieuws Actueel

Nikkei sluit positieve week hoger af

Van onze redactie 17 juli 2015

Image 5088382

Sharp zag zijn beurswaarde met 3,5 procent verminderen. Zakenkrant Nikkei meldde dat de geplaagde Japanse tv-maker over het afgelopen kwartaal een operationeel verlies zal rapporteren.

De andere belangrijke effectenmarkten in het Verre Oosten gingen ook overwegend omhoog. In China won de Shanghai Composite Index 2,8 procent en de Hang Seng-index in Hongkong steeg 1,2 procent. De All Ordinaries in Sydney stond een fractie hoger. De markten in Indonesië, Maleisië, Singapore en de Filipijnen waren gesloten vanwege nationale feestdagen.

In Seoul daalde de Kospi 0,5 procent. Samsung Heavy Industries kelderde ruim 12 procent, na berichten dat de Zuid-Koreaanse scheepsbouwer in het tweede kwartaal verlies heeft geleden. Samsung C&T ging ook hard onderuit, en zakte 10,4 procent. Aandeelhouders van het concern gingen akkoord met de overname door zusterbedrijf Cheil Industries (min 7,7 procent). Het Amerikaanse hedgefonds Elliott, de op twee na grootste aandeelhouder van Samsung C&T, stemde tegen de deal.

EPA