Nieuws Actueel

Noem je kind Quinoa en krijg 10.000 dollar

Lotte Grimberg 31 juli 2015

Quinoa is razend populair! Er is tegenwoordig niets hipper dan het eten van deze graansoort. Ook in de VS zijn de pakken quinoa niet om aan te slepen. De Amerikaanse keten BJ's Restaurant & Brewhouse speelt daar slim op in! De ouders die hun pasgeborene Quinoa durven te noemen, ontvangen 10.000 dollar aan kortingsbonnen, omgerekend 9.175 euro, van het restaurant. Een perfecte pr-stunt dus!

Het restaurant heeft sinds kort twee nieuwe gerechten op de kaart staan. Gemaakt met, je raadt het al, quinoa. Om hun nieuwe gerechten meer bekendheid te geven, bedacht de eigenaar de 'naamwedstrijd'. "We zijn zo enthousiast over onze nieuwe gerechten dat we iets groots en misschien wel een beetje geks wilden doen", vertelt Kevin Mayer, manager van het restaurant.

"Uiteindelijk klinkt Quinoa niet heel gek als naam", aldus Mayer. "En wie weet wordt het straks een trend om je kind zo te noemen."

Ben je nou niet in verwachting van een kind? Geen probleem! Daar heeft de zaak iets op bedacht. "Iedereen die hun eerste naam op Twitter voor 6 juli verandert heeft in Quinoa krijgt een kortingsbon van 10 of 35 dollar." Het is misschien niet de 10.000 dollar, maar beter iets dan niets.